Menu Sluiten

Managed Services


Managed services

Managed services is het overhevelen van enkele bedrijfsprocessen naar een externe partij met als doel een hogere efficiëntie of lagere kosten. De organisatie die eigenaar is van de operaties of het systeem dat wordt beheerd door een ander, wordt de klant genoemd. De organisatie die de managed service aanbiedt wordt beschouwd als de dienstverlener. Om de verantwoordelijkheden gestructureerd over te hevelen naar een externe partij, maakt men vaak gebruik van application management.

Managed Services, een vorm van beheerde diensten, is het proces waarbij de verantwoordelijkheid voor het onderhoud, de planning en de voorspelling van de vraag naar en de verantwoordelijkheid voor een aantal diensten en functies wordt uitbesteed om de prestaties van de organisatie te maximaliseren en de kosten te verminderen. Dit soort diensten wordt op grote schaal in diverse sectoren aangeboden. Naast een externe dienst die de vraag beheert en de efficiency verbetert, biedt dit type dienst ook een interne dienst die interne processen beheert en ondersteunt. De diensten en functies kunnen betrekking hebben op financiën, human resources, informatietechnologie, boekhouding, netwerken, projectbeheer, productie, logistiek, en meer. Er zijn veel bedrijven die zich specialiseren in het beheer van deze functies voor organisaties die hun overheadkosten willen minimaliseren.

Aanbieders van managed services bieden een scala aan oplossingen waar bedrijven behoefte aan hebben. Denk aan video-conferencing, anti-virus, -spam, -spyware, image controle, instant messaging of e-mail archivering. De professionele providers die dit verzorgen zijn verantwoordelijk voor het functioneren van de software. Inmiddels draaien deze meestal in de cloud.

Terwijl de meeste Managed Services functies zich richten op organisatorische doelstellingen, zijn er ook enkele die zich richten op interne managementprocessen. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die zich richten op het leveren van software-ontwikkelingsdiensten aan hun klanten, terwijl andere bedrijven trainingsprogramma´s voor managementpersoneel aanbieden. Er zijn ook bedrijven die op contractbasis IT-diensten leveren aan andere bedrijven. Deze diensten zijn algemeen bekend als on premise outsourcing. Hoewel er veel bedrijven zijn die uitbestede beheerde diensten leveren, is het belangrijkste voordeel dat de meeste bedrijven halen uit het gebruik van een externe dienstverlener, dat de organisatie niet langer haar eigen infrastructuur hoeft op te bouwen en te onderhouden. Veel bedrijven vinden dat het bouwen van een interne infrastructuur tijdrovend en duur kan zijn, maar door deze functies uit te besteden, kunnen ze hun tijd en middelen besteden aan het beheren van zakelijke relaties met hun klanten.Veel mensen zijn zich misschien niet bewust van het feit dat veel managed services in feite reeds ontwikkelde applicaties overnemen en deze op hun eigen servers onderhouden. Met andere woorden, een externe leverancier ontwikkelt de applicatie, bouwt en implementeert deze intern, en onderhoudt deze voor de organisatie. De IT-afdeling van een organisatie zorgt meestal voor de implementatiefase van deze applicaties en onderhoudt hun servers, maar een organisatie kan ook een on premise managed services provider inhuren om hun intern ontwikkelde software te implementeren en te onderhouden. De meeste bedrijven vinden dit minder kostbaar en tijdrovend dan het intern laten ontwikkelen en implementeren van de software. Info over managed services

De discipline van Managed services

Er zijn verschillende belangrijke voordelen verbonden aan het gebruik van externe dienstverleners om managed services voor een organisatie te leveren. Doorgaans bieden ze ongeëvenaarde bandbreedte en opslagmogelijkheden, samen met de expertise om problemen op te lossen en veel voorkomende problemen die organisaties ondervinden op te lossen. Wanneer een bedrijf te maken krijgt met onverwachte downtime, beschikt het IT-team meestal over de middelen en expertise die nodig zijn om snel een oplossing te vinden voor het herstel van de normale activiteiten.Bovendien maken externe leveranciers van beheerde diensten doorgaans gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van informatiebeveiliging, waardoor ze de bescherming en beveiliging kunnen bieden die nodig zijn om de wijdverbreide blootstelling aan cyberspionage en andere schadelijke activiteiten te voorkomen. Wanneer een organisatie bijvoorbeeld wordt getroffen door een natuurramp, kan downtime gevoelige klantgegevens blootstellen aan hackers die deze gegevens voor kwaadaardige doeleinden kunnen gebruiken. Anderzijds, als hackers toegang krijgen tot de infrastructuur van een bedrijf, duurt het meestal lang voordat ze in een netwerk kunnen infiltreren, waardoor de belangrijkste bronnen van een bedrijf in gevaar komen. Als een externe serviceprovider daarentegen over de expertise, tools en middelen beschikt om snel een effectieve back-upoplossing op te zetten, kan zijn service de potentiële schade als gevolg van natuurrampen of onfortuinlijke rampen elimineren.

Meer info over managed services nu op www.netflow.be.

Tags

Aanbeveling Extern It Beheer | Aanbeveling It Ondersteunen | Aanbeveling Managed Services | Aanbod Netwerk Ondersteunen | Advies Extern It Beheer | Advies It Beheer Uitbesteden | Advies Managed Services |